Plaatsing kunstwerken aan hoofdentrees Sittard-Geleen

 

Sittard-Geleen, 29 januari 2018 - De Kunstwerken ‘Eenheid in Verscheidenheid’ worden deze week opgebouwd aan de stadsentrees. Met de plaatsing van drie kunstwerken wordt de uitstraling van de belangrijkste invalswegen van Sittard-Geleen verbeterd.

 

Wethouder voor cultuur Noël Lebens: “De kunstwerken zijn niet alleen kunst. Ze belichamen ook het innovatieve karakter van deze gemeente. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen kunstenares Eleni Kamma, basisschoolleerlingen en innovatieve bedrijven uit onze regio.”    

 

De kunstwerken zijn ontworpen door de internationaal befaamde kunstenares Eleni Kamma. Zij is door de kunstadviescommissie gekozen uit drie kunstenaars die benaderd zijn voor het maken van een schetsontwerp. Het besluit om deze kunstwerken te plaatsen stamt uit 2014. Na de keuze van de kunstenares is een heel proces doorlopen voordat het daadwerkelijk realiseren van de kunstwerken een feit was. De kunstwerken zijn tot stand gekomen met financiële steun van DSM Nederland en de specialistische kennis van de bedrijven Euro Fibers uit Beek en Eurocarbon uit Sittard.

 

Eenheid in Verscheidenheid

De naam van de kunstwerken is ‘Eenheid in Verscheidenheid’. Eenheid staat voor de verbondenheid in én met de stad. De verscheidenheid wordt verbeeld met diverse kleuren, die staan voor elk stadsdeel. De kunstenares heeft in samenspraak met leerlingen van basisscholen een kleurschakering gemaakt die past bij de drie stadsdelen van Sittard-Geleen.

 

Om het karakter van het innovatieve bedrijfsleven te verbeelden is gebruik gemaakt van Dyneema. Dat is een materiaal dat  wordt geproduceerd bij DSM. Daarmee is door de kunstenaar tegemoet gekomen aan de vraag gebruik te maken van innovatieve producten en materialen uit de regio. Elk afzonderlijk kunstwerk bestaat uit drie zuilen van 12 meter. De zuilen zijn vervolgens verbonden met gekleurde kunststofvezels van Dyneema.

 

Large variety of market segments

Sports

Automotive

Healthcare/Orthopedics

Aerospace

Strategic Partnership

/Innovators.%20Engineers.%20Partners.
Innovators. Engineers. Partners.
Highland Industries, Inc. has signed an agreement with Eurocarbon B.V. for the exclusive manufacture and sale of braided and woven products utilizing Eurocarbon’s proprietary braiding technology in North and South America.

Samples

Below you can see some random samples of our Standard Program.

Note: The images are scaled 1:1 (cm) for a realistic impression. Hover over the images for a colored preview or download our Folder